”Rautu muistoissamme”-näyttely

Mäntyharjun museon, Iso-Pappilan näyttely esittelee tulevana kesänä 1800-1900-luvuilla Mäntyharjulle ja Mäntyharjusta muuttaneita. Yksi ryhmä muuttajia olivat Karjalan kannaksen evakot, siirtokarjalaiset, jotka pakenivat sotaa talvi- ja jatkosodan aikaan kotiseuduiltaan läntisempään Suomeen.

Yhteistyössä Mäntyharjun museon kanssa Alhon kotimuseo syventää ja täydentää näyttelyn evakko-osuutta omalla ”Rautu muistoissamme”-näyttelyllään. Mäntyharjuhan oli yksi niistä pitäjistä, joihin Raudun pitäjästä evakkoon lähteneet karjalaiset päätyivät.

Kotimuseon ”Rautu muistoissamme”-näyttelyn vetonaulana tulevat olemaan sotia edeltävien aikojen tärkeimmistä rakennuksista Toivo Valkosen ja Jaakko Toitturin rakentamat taidokkaat ja harvinaislaatuiset pienoismallit, mm. Raudun viimeinen kirkko, joka rakennettiin sisällissodassa tuhotun kirkon tilalle. Kuvassa alla myös näyttelyssä esillä oleva Raudun rautatieaseman pienoismalli. Raudun asema oli valmistuessaan Suomen kolmanneksi suurin rautatieasema. Raudun asema tuhoutui ensin sisällissodan aikaan ja sittemmin vielä talvisodan aikaan.

”Rautu muistoissamme”-näyttely avataan 18.6. klo 13 ja näyttely on avoinna heinäkuussa lauantaisin klo 14 alkaen tai sovi aika haluamaasi ajankohtaan puh: 045 1846 160. Pääsymaksu näyttelyyn on 5 €, lapset alle 12v maksutta. Halutessasi voit samalla osallistua myös kotimuseon ”Aatrasta myllyyn” – opastettuun kierrokseen klo 13. Museon aukioloaikana kotimuseon tupakahvio on myös avoinna. Tervetuloa!