Kenttälinnoitus-näyttely ja tutustuminen kenttälinnoitukseen toiveuusintana la 12.8.2023 klo 14

Toiveuusintana järjestämme opastetun Kenttälinnoitus-näyttelyn ja tutustumisen Naulasalmen kenttälinnoitukseen lauantaina 12.8.2023 klo 14. Kenttälinnoituksethan, tutummin juoksuhaudat, rakennettiin ensimmäisen maailmasodan aikaan. Niitä löytyy maastoon jo metsittyneenä eri puolelta Mäntyharjua ja monella ei ole tietoa niiden mielenkiintoisesta historiasta ja alkuperästä. La 12.8. tarjoutuu uudelleen mahdollisuus kuulla aikalais- ja tutkimustietoa niiden historiasta sekä käydä tutustumassa Museoviraston 1992 kunnostamaan ja Alhon kotimuseon ylläpitämään kenttälinnoitukseen Naulasalmella. Siellä olemme samalla myös vanhalla raja-alueella: heimo-, linnalääni- ja valtakunnan merkittävällä raja-alueella, salmen vastakkaisella puolellahan sijaitsee rajakallio, mistä löytyvät rajojen rajamerkit. Näistä raja-asioistakin kuulemme linnoituksella.

Mukaan voidaan ottaa rajattu määrä tutustujia, joten mukaan pääsee vain ilmoittautumalla joko alhonkotimuseo@gmail.com tai puh. 045 1846 160. Opastuksen hinta on 15 €/ yli 12 vuotias. Siihen sisältyy opastus näyttelyssä ja linnoituksella sekä kahvit.

Lisätietoa voit katsoa tämän sivuston Ajankohtaista/ Kenttälinnoitus-näyttely ja tutustuminen linnoituksiin – kesällä 2021 ja valokuvia löytyy Gallerian puolelta tai ottamalla meihin yhteyttä.

Tervetuloa mielenkiintoiseen iltapäivään!